Sunday, January 6, 2013

Részletek a 17. fejezetből

Január 9. Nincs már sok hátra az új részig, igaz? Izgalomban ezúttal sem lesz hiány, sőt, elég drámai epizódra számíthattok, ami talán véresebb, mint bármelyik előtte. Na nem is szaporítom tovább a szót, íme két kis részlet a 17. fejezetből, melynek címe: Második esély.

"- Sajnálom, hogy elkeserítelek, de nem az expasid miatt jöttem.
- Hát akkor meg mi a fenét csinálsz a házamban?
- Majd megtudod. Először is, válaszolj pár kérdésre.
- Miért tegyem? - tudakolta Elena. - Mi ez, állásinterjú?
Katherine elengedte a füle mellett a kérdést.
- Hány tasak vért ittál meg ma?
- Mit érdekel az téged?
- Válaszolj! - rivallt rá Katherine, körmeit reszelve.
- Hetet - válaszolta végül Elena, mire Kat elismerően csettintett.
- Ejha, az szép. Hol van a régi Szent Elena? Öltél az elmúlt...nagyjából két hétben?
- Nem.
- Szoktál mostanában hangokat hallani, de nem tudod, ki szól hozzád?
Elena fülig pirult.
- Nem.
- Elena, tudom, hogy hazudsz.
- Jó, és ha igen? - Elena teljesen kétségbeesett. Mi mindent tudhat még?"


"Elena látta, hogy a zselézett hajú óriási robajjal nekiesik a falnak. A fiú nagyon nehezen tápászkodott fel a földről, kezével erősen tapogatva a fejét, ami jól láthatóan betörött. Az egész arca vértől mocskolt volt, ő maga pedig bizonytalanul támolygott, az ellenfelét keresve, aki a földön ült, és a törött orrát fogdosta. Amint találkozott a tekintetük, ismét egymásnak estek, de már sokkal kisebb erővel. A sötét hajú srác szemét teljesen belepte a fejéből szivárgó vér, azonban még így is sikerült padlóra küldeni a másikat egy jól irányzott bal horoggal. A kopasz üvöltve vergődött a földön, és most már a szájából is folyt a vér.
- Te! - ordította a a vérző fejű fiú, a pólójánál ragadva meg a magatehetetlen ellenfelét, aki még utolsó erejével betörte az őt szorongató srác orrát. Mindketten erőtlenül terültek el a földön, körülöttük vértócsa, ráadásul az arcukat és a ruháikat is a vörös folyadék szennyezte be.
Elena szabályosan rosszul volt. Az a rengeteg vér mágnesként vonzotta őt. Egy mozdulat, és mind az övé. A vér ismerős, részegítő illata teljesen elkábította, s úgy csábította, mint egy visszaeső alkoholistát a kedvenc pálinkája. Ahogy belélegezte azt a mámorító illatot, érezte, hogy nincs megállás: szemei alatt megjelentek azok a sötét erek, tökéletes, borotvaéles fogsora kivillant, míg testét elöntötte az adrenalin, és az az ismeretlen, természetfeletti erő, ami csakis a hozzá hasonló ragadozók sajátja. Izmait megfeszítette, ugrásra készen, és már csak egy célja volt: a vér. És akkor elugrott, hogy a két fiúra vesse magát..."

Tovább a részhez >>

1 comment:

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.