Saturday, March 30, 2013

Részletek a 6. fejezetből

Mint azt már korábban említettem, a 6. fejezet, amely a Logan címet kapta, április elsejére várható. Igen, pont bolondok napján! De először íme két rövid részlet a szóban forgó részből.

"- Várj, engedd meg, hogy kitaláljam, mire gondolsz: borzasztóan hiányoltál!
- Rossz válasz. Egyáltalán nem hiányoztál - vágott vissza Caroline. - Ellenben kifejezetten kíváncsi vagyok, mi hozott vissza ide, ugyanis van egy sanda gyanúm, hogy nem a húgod iránt érzett szeretet, habár egészen véletlenül, meglepő módon, ő is megjelent itt nem sokkal előtted.
- Szóval Rebekah itt van - visszhangozta Klaus. - Erről nem tudtam. Viszont ami a visszajövetelemet illeti, szerintem pontosan jól tudod, miért jöttem.
- Csupa fül vagyok.
- Ha jól emlékszem, tartozol nekem valamivel. Egy randevúval, ahogy te nevezted.
- Most komolyan azért jöttél ide, hogy számon kérd rajtam a hülye randidat? - fakadt ki Caroline.
- Nyugalom, szívem, hiszen mindketten tudjuk, hogy megígérted nekem - Klaus önelégülten elmosolyodott. - Vagy már elfelejtetted, hogy mennyi követ megmozgattam a kis barátaid miatt, holott egyáltalán nem érdekelt egy fikarcnyit se, mi van velük?
- Mi folyik itt? - Tyler jelent meg a hallban, gyanakvó arccal figyelve a jelenetet.
- Semmi, csak Klaus szimplán nem képes megtenni egy szívességet anélkül, hogy ne kérne valamit cserébe - válaszolta Caroline.
- Attól tartok ebben az esetben nem engem kéne hibáztatnod - felelte Klaus nyugodtan. - Elvégre te voltál az, aki megígérte, hogy eljössz velem egy randira, ha megteszem, amire kérsz.
- Állj le, haver - szólt közbe Tyler, védelmezően Caroline elé lépve. - Nem kényszerítheted valami olyanba, amit nem akar megtenni.
- Ó, én nem kényszerítem semmire. A kényszer nálam nem eszköz a céljaim elérése. Egy kitépett szív, egy eltört nyak, vagy egy karó sokkal inkább jellemzi a módszereimet."


"TUDNI AKAROM, HOGYAN SZEREZZEM VISSZA ŐT!" - írta Stefan, igyekezve nagy betűkkel, olvashatóan írni. Miután végzett, összehajtotta a papírt és letette az asztalára. Sejtette, hogy az ismeretlen valaki úgysem fog megjelenni előtte és elolvasni az üzenetet, így fogta magát és lement a nappaliba, hogy ott várjon a válaszra. Szerencsére az egész ház üres volt, aminek kifejezetten örült, mert végre nem kellett Damon és Elena idegesítő turbékolását hallgatnia egész nap. Ami még jobban idegesítette azon kívül, hogy folyamatosan egymáson lógtak, az az éjszakai tevékenység volt. Mert nem elég, hogy egész éjjel fáradhatatlanul hemperegtek, mindennek tetejébe Elena olyan hangerővel szokta sikoltozni Damon nevét, hogy azt már nem bírta elviselni. Bezzeg amikor ők ketten együtt voltak, a legtöbb, amit ki tudott préselni belőle, az pár halk sóhajtás volt.
Ilyeneken gondolkozott, amikor nagyjából tizenöt perc várakozás után megcsörrent a telefonja. Egy pillanat alatt előkapta a készüléket, azt várva, hogy megérkezett a várva várt válasz. Így is történt.
"Pontosan tudom, hogy szerezd vissza Elenát.. De először meg kell tenned cserébe valamit, különben nincs alku. A papíron ott áll, mit kell tenned. Vér lesz, sok-sok vér, Stefan."

Tovább a részhez >>

Egyelőre ennyit a fejezetről, remélem, izgalmasnak ígérkezik! :)

2 comments:

  1. Annak.... ÉN már izgulok! :P xD Kis gonosz. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pedig annál többet, mint neked, senkinek sem árultam el :)

      Delete

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.