Monday, October 21, 2013

Megjegyzés - Avagy, a véleményem a sorozat alakulásáról

Sziasztok!

Nem, most nem egy új fejezetet hoztam, és nem is az élet borzalmasságán kívánok siránkozni, hanem ezúttal szót szeretnék emelni és védelmembe akarom venni a sorozatot.

Hogy miért is? Aktuális téma, hiszen az ötödik évad legújabb fejleménye szerint Stefant és Elenát a szó szoros értelmében egymásnak teremtették, azaz a végzetük nem más, mint egymásba szeretni, akárcsak hasonmás elődeik tették.

Menjünk hát ebbe bele egy kicsit mélyebben. Ez a kötődés kettejük között azt jelenti, hogy egy cseppnyi beleszólásuk sem volt kettejüknek a saját sorsuk alakulásába, csakis azt tudták tenni, ami meg volt írva nekik. Ahogy Tessa mondta, Damon csak egy akadály kettejük kiteljesedésében. Na és most ne essetek nekem vasvillával, de szerintem ez TÖK JÓ!

Miért?, kérdezitek joggal. Gondoljatok csak bele, milyen egyszerű is lenne a történet, ha eszerint folyna le a cselekmény további része! Ők ketten újra egymásra találnak, aztán élnek boldogságban, amíg meg nem halnak, Damon meg szokás szerint vesztesen kerül ki belőle. De könyörgöm, ez a Vámpírnaplók, emberek! Ha ti ettől megrémültök, ha azt gondoljátok, hogy ezek után semmi más nem lesz, mint Stefan és Elena csodálatos love storyja, akkor nem ugyanazt a sorozatot nézzük. Azonban ez az a műsor, ahol minden megtörténhet, amiben semmi sem nyilvánvaló, és legfőképpen, ahol NINCSENEK SZABÁLYOK.

Igen, Damon (és Elena) szenvedni fog. Ez elég valószínű, elvégre az egész univerzum ellen próbálnak harcolni, ahogy Damon fogalmazott. De pontosan ez az, ami még jobbá teszi kettejük történetét, mert ettől lesz csak igazán ütős, ha a végén ők ketten maradnak állva! Mert hát kit érdekel az, ha a kedvenceik bármiféle bukkanó vagy akadály nélkül élhetnének boldogan? Senkit. De így, ezzel a fordulattal lehet csak igazán bebizonyítani, mennyire erős a szerelmük. Ha ezt is képesek legyőzni, a szerelmük is legyőzhetetlenné válik, hiszen az ezek szerint még a végzetnél, a természet akaratánál is hatalmasabbá vált. Ugyanis a végzet nem feltétlen egyenlő a szerelemmel.

És végül szeretném védelmembe venni Julie Plecet, ezt a zseniális nőszemélyt, aki állandóan ki van téve szerencsétlen rajongók átkainak. Teszem hozzá, nemcsak ő írja egyedül ezt a sorozatot, mi több, ő a producer, tehát általában csak gondolatokkal viszi előre a történetet. Nélküle meg sem ismerkedhettünk volna ezzel a csodával, amit Delenának nevezünk, és azt kell mondjam, hogy ez az egész "Stefan-és-Elena-egymásnak-lettek-teremtve" cselekményszállal megmutatja nekünk, hogy a végén a mi táborunk fog örülni. Szerintem inkább meg kéne köszönni neki, és felkészülni sok könnyre, fájdalomra, de higgyétek el, megéri, mert ezek után biztosan övék a happy end.

Csak ennyit akartam. Remélem, senkit nem sértettem meg a véleményemmel.

3 comments:

  1. Szívemből szóltál, mint mindig.:) Én is pontosan így gondolom: Elena és Damon CSAKAZÉRTIS megmutatják majd, hogy márpedig ők összetartoznak. És milyen szerelem lenne az, amiért nem kell küzdeni és előre le vannak osztva a lapok? Semmilyen. Abban nincs izgalom, arra nem lehet tovább építeni a sorozat vonalát. Szerintem is JP és társai ezzel a húzással teljesen és véglegesen aláírták a Delena happy endet.:) Stelena-nak ezek után semmi értelme nem lenne, az öngól lenne maguk ellen.:p
    Bízzunk abban, hogy mi ketten, az örök Delena-story írók jól ráéreztünk a sorozat ízére, JP logikájára, és végül a megérzéseink helyesek lesznek.:)
    Ui: végre valaki, aki belátja, hogy nem JP írja az összes részt, sőt! 9, 4, 5, 6.... Az elsőtől a negyedik évadig pontosan ennyi részt írt, vagy volt társíró az adott évadokban.

    ReplyDelete
  2. Erre csak azt mondhatom, hogy úgy legyen! :) Amúgy teljesen egyet értek a logikátokkal, csak kiakaszt, hogy még mindig/már megint Damon "fizet/a vesztes". Nálam is kiverte a biztositékot az elmúlt rész de olvasva ezt az eszmefuttatást/gondolat menetet/logikát talán - talán ki alakul, ha nehezen is. Örvendek, hogy rátaláltam az oldalatokra, külömben sülhetnék a zsiromban egyedül, mert körülöttem csak és kizárolag Stelenások vannak. És higyétek el, ha azt mondom, hogy már okádok tölük. Puszi :):):)

    ReplyDelete
  3. Fuckin yes! :) Teljes egyetértésem. :))) Jól szóltál! ^^ Megsérteni? Hiszen te csak azt mondtad el, mit gondolsz. ;)
    Én sem örültem először ennek a fordulatnak, de belátom, ez KELLETT. A vége csak mg édesebb lesz. Könyörgöm, a Delena nem csak Stefant győzi le, Caroline-t, meg ki tudja még kiket. Nem, az egész rohadt ősrégi kapcsolatot, az univerzumot, mindenkit! :D Mert ha Elenának talán most úgy tűnik, nem Damon a végzete, a sorozatnak akkor is a Delena. #DEstiny. ;) <3

    ReplyDelete

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.