Monday, December 16, 2013

Részletek a 4. fejezetből

Régen volt már új Végzet rész, nem igaz? Szerencsére nem kell már sokat várni, ugyanis egy-két napon belül megérkezik a harmadik évad negyedik része, a "Fehér és fekete". Addig is, itt van két részlet a szóban forgó részből.

"- Oké, megértem, hogy nagyon menő ez az "ősöreg-titokzatos-vámpír-vagyok-sötét-múlttal" álarc, de azt igazán megmondhatnád, hogy mi a nyavalyát keresünk a semmi közepén.
- Már elmondtam: a könyvedet - felelte Logan, továbbra is határozottan haladva az ösvényen.
- Azt akarod mondani, hogy a könyv, amelyeket évszázadok óta keres több tucat boszorkány-nemzedék, meg egy jó pár fanatikus vámpír, az egy fa odvában van elrejtve? - gúnyolódott Stefan. Logan ezúttal nem válaszolt, hanem tett még pár lépést egy bozótos irányába, majd egy laza mozdulattal odébb húzott pár széles, nagy felületű levelet az útból, és bevetette magát a sűrűbe. Vonakodva ugyan, de Stefan is követte. Alig telt bele egy percbe, hogy kiértek egy hatalmas lepusztult területre, amelyen valamikor talán fű is nőhetett, de most már a berepedezett, szikes talajon és reccsenő, öreg faágakon nem sok mindent lehetett ott találni.
- Megérkeztünk - nézett körbe elgondolkodva Logan, s Stefan mintha az elérzékenyülés egy halovány sugarát látta volna átszaladni az arcát.
- Mi ez?
- Ez a hely, ahol fölnőttem - fordult meg a szőke férfi. - Ahol ezer évvel ezelőtt megismertem a Mikaelson-családot, és velük együtt a vámpírok titkát. A hely, ahol meghaltam és ahol újrakezdődött az életem. A hely, amiből semmi sem maradt, miután Mikael visszatért ide harminc évvel az átváltozásuk után, és felgyújtotta az egészet. - Logan egy pillanatig szünetet tartott, egy mély lélegzetvétellel igyekezve beszívni egykori otthonának atmoszféráját. Amikor újra kinyitotta a száját, hangja sokkal halkabb és bizalmasabb volt, mint korábban. - A könyvet, amit keresel, az Ősi Mágia Könyvének nevezik, és itt keletkezett, ezen a helyen. És itt is égett porrá ezertizenegy évvel ezelőtt a szemeim láttára."

"- A valódi indok itt áll ebben a könyvben.
- És mi lenne az?
- Anyám egy bizonyos élőlény születésének időpontjához kötötte a könyv újra megjelenésének időpontját. Valószínűleg nem több véletlen egybeesésnél, hogy anyám visszatérése, és ennek az illetőnek a születése nagyjából egybeesett.
- Várjunk csak, azt mondod, hogy egy ember születésének napjához volt kötve a varázsige? - hüledezett Damon. - Mégis hogyan?
- Fogalmam sincs, Damon - csóválta a fejét az ős. - De itt áll leírva, hogy az élethez kötött igék ezen fajtája egy olyan létezés erejéhez vannak kötve, amely még nem történt meg. 
- Ki lehet az? - szólt közbe Damon. - Ki lehet az, akit Esther választott?
- Ezt se tudom. Véleményem szerint egy véletlenszerű, jövőbeli figura életére szól a varázslat, csak azt nem értem, miért. Mármint, miért akarta anyám egy ezer évvel később megszületendő, emberi lény életéhez kötni a világ legveszedelmesebb könyvének létezését? És miért pont most?
- Várjunk, várjunk - emelte fel a kezét Damon. - Honnan tudod, hogy az könyv egyáltalán létezik -e ebben a pillanatban, és nem tűnt el újra anyáddal együtt?
- Ez egyszerű - válaszolta Elijah. - Az a könyv akkora erővel rendelkezik, mint kevés más dolog ezen a földön. Tovább tudnivaló, hogy a boszorkányoknak mindig szüksége van valami erőforrásra, amelyekből energiát tudnak nyerni - ilyenek a gyertyák, a napfogyatkozás, vagy a telihold. Az Ősi Mágia Könyve olyan erőtérrel, akkora hatalommal bír, hogy a boszorkányok természetes adottságuktól fogva azonnal megérezték a visszatértét. Mivel pedig ez az óriási erő jelenleg is fennáll, több, mint biztos, hogy újból létezik. Egészen addig, ameddig az a bizonyos ember él, a könyv újra látható, azaz megtalálható.
- Hadd fordítsam le: meg kell találnunk azt az embert, akihez Esther a bűbájt kötötte és megölni, nemde?
- Ahogy mondod."

Tovább a fejezethez >>>

No comments:

Post a Comment

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.