Sunday, February 24, 2013

Végzet - Az első évad összefoglalója

Mivel nemsokára elkezdődik a második évad, így olyan emlékeztető-féleségként itt van egy kis összefoglaló az első évad történéseiről.

Amikor Elena visszatér a halálból, szembesülnie kell azzal, hogy ezúttal semmiképpen sem folytathatja emberként az életét. De mikor választani kényszerül a vámpírlét és a végleges halál között, a halhatatlanság mellett dönt. Azonban a vérszomj, a felerősödött érzelmek és a természetfeletti erőkön kívül sokkoló emlékek birtokába is jut. Ráadásul arra is ráébred, hogy ki az, akit igazán szeret, akivel kész letölteni az előtte álló örökkévalóságot - és ez a valaki Damon.
Kapcsolatuk hamar szárnyra kap, és mindketten boldogabbak, mint valaha. Azonban Mytic Falls városában nem tartós dolog a béke, Rebekah ugyanis mindent megtesz, hogy szétválassza őket, ami végül sikerül is neki: az ős elfeledteti Elenával az összes emlékét Damonről, összetörve ezzel a fiú szívét. De sok fájdalom, könny, reménytelenség és kilátástalanság után mégis visszatalálnak egymáshoz, bár fogalmuk sincs róla, Elena hogyan tudott emlékezni.
Ezzel még mindig nincs vége: a természet egy rejtélyes büntetést szab ki Elenára, amiért a lány vérével Bonnie elpusztíthatatlanná tette Klaus teljes vérvonalát. Így a számtalan megválaszolatlan kérdés közül kirajzolódik a legfontosabb: kinek a személyében nyilvánul meg a büntetés?

Még több izgalom, még több dráma, még több szívszorító pillanat és még több szerelem - ez lesz a második évad!

No comments:

Post a Comment

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.