Sunday, February 24, 2013

Részletek az 1. fejezetből

Hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára közzétettem a soron következő fejezetből egy részletet. Hát, most végre eljött az idő, íme egy részlet a második évad nyitó részéből, ami a "A büntetés" címet viseli! Vajon ki a váratlan visszatérő?

"A vámpír nézte, ahogy a karjában lévő ember szívverése fokozatosan lassul, majd megszűnik dobogni. Ijedten lökte el magától az élettelen testet, szörnyülködve nézve végig magán: a ruhája mocskos volt, csupa föld és piszok, az arcáról meg csorgott lefelé a frissen szerzett vér. Úgy érezte, még soha nem tapasztalt ekkora kísértést, mint az éhség. Egy szörnyeteg lett.
Azon kapta magát, hogy folynak a könnyei. Megölt két ártatlan embert, akiknek a holtteste ott feküdt előtte kiszáradva. Fogalma sem volt róla, hogy mi történik vele, vagy hogy mit keres egyáltalán a temetőben.
Hirtelen égető szúrást kezdett érezni teste minden pontján, ahogy felkelt a nap. Látni vélte, ahogy a hajnali napsugarak tűzként égetik a bőrét, de mire észbe kapott, már vitték is be a lábai az erdő sűrűjébe, ahol egy ideig meghúzhatta magát a nap elől."


"Elena lassan, vigyázva nyitotta ki a szemeit, kétségbeesetten ügyelve arra, hogy jó mély levegőket vegyen.
Nyugi, ez csak egy álom, ismételte szüntelenül magában. De ahogy felnyitotta a szemét, az a valaki még mindig ott állt az ajtóban, le sem véve róla tekintetét.
- Elena? - szólalt meg.
- Úristen - lehelte Elena, érezve, hogy menten rosszul lesz. - Nem, nem, nem... Ez nem lehet igaz...ez nem történik meg! - közölte rémülten, és azzal a lendülettel bevágta az ajtót.
- Mi az, kicsim, mi történt? - Damon jelent meg mellette, aggódva fogva át a vállát.
- Nem...nem...nem!
- Elena, mi a baj? - ismételte Damon.
- Az ajtóban...ott áll...az ajtóban - Elena kapkodva, pánikszerűen vette a levegőt, ijedten meredve Damonre.
- Ki áll az ajtóban? - tudakolta fiú, azonban Elena olyan sokkban volt, hogy már válaszolni sem tudott. - Ha nem mondod meg, akkor megnézem én - mondta, és kilincsért nyúlt. De amint meglátta az előtte álló személyt, neki is elakadt a lélegzete.
- Szent szar - nyögte, szorosan átölelve a reszkető Elenát."

Tovább a részhez >>>

2 comments:

  1. Jajj!!!! Ne b***-tok már! Komolyan egy ideg vagyok hogy ki az! Már a jól elképzelt tervemet se gondolom jónak , ilyen nincs!
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. már nem kell sokat várni :) két nap és kiderül, ki az! :D

      Delete

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.