Wednesday, October 30, 2013

3x02 Piszkos kis titkok

Mielőtt bocsánatot kérek az újabb késésért, szeretném megköszönni nektek a támogatásokat legfőképpen az elmúlt héten, sőt, az elmúlt évben is. Nem tudom, mi lenne velem nélkületek, de egy biztos: nagyon hálás vagyok azért a sok, szép, bíztatü szóért, amellyel megajándékoztatok. 
Remélem, ez a fejezet valamennyire kifejezi a hálámat és a szeretetemet. Jó olvasást hozzá!


II. fejezet - Piszkos kis titkok

- Nem tudom megcsinálni, egyszerűen képtelen vagyok rá....nem megy - ismételgette Elena kétségbeesetten, jóformán a sírás szélén állva. Erőtlenül rogyott le a legközelebb eső fotelbe, reménytelenül a kezeibe temetve arcát. 
- Elena, itt az idő! - viharzott be az ajtón egy igencsak izgatott Caroline, akinek arcáról nagyon hamar eltűnt a széles mosoly, amint meglátta barátnőjét összeroskadva ülve a fotelban. - Jesszusom, Elena, mi a baj? Össze fogod gyűrni a ruhádat! - kiáltott fel rémülten. Elena felpillantott, elgyötört arckifejezéssel nézve a túlbuzgó lányra.
- Nem...nem megy, Care - jelentette ki elkeseredetten.
- Mi az, hogy nem megy? - szörnyülködött Caroline. - Most azt ne mondd, hogy elkapott az esküvő előtti pánik!
- Pedig nagyon attól tartok - nyöszörögte Elena.
- Figyelj, 'Lena, odakint vagy százötven ember vár csak...
- Talán jobb lett volna nem meghívni a fél várost - morogta közbe a menyasszony.
- ...Bonnie és én startra készen várunk a virágokkal, sőt, még Jenna is alig várja, hogy Damon tanúja lehessen!
- Jenna az én tanúm.
- Akkor Matt - forgatta a szemét Caroline. - De mindegy is, a lényeg az, hogy ez a rengeteg ember mind azért jött el, hogy megünnepeljen benneteket.
- Elég baj az...
- Máskülönben pedig, amúgy is össze vagytok már házasodva - mutatott rá Care. Mire Elena válaszolhatott volna, egyszer csak Damon jelent meg az ajtóban, teljes harci díszben. 
- Mi történt? - kérdezte, értetlenül pislogva a két lányra. Caroline természetesen azonnal felsikoltott a szentségtörés láttán, egy pillanatra sem bírva kordában tartani haragját.
- Damon, te mit keresel itt?! Nem láthatod a menyasszonyt, te agyatlan vérszívó, mert balszerencsét hoz! A vőlegénynek szigorúan tilos meglátni a menyasszony ruháját egészen a bevonulás pillanatáig! - kiabálta magából kikelve, de Damont nem igazán tudta érdekelni a felháborodása.
- Mintha még nem láttam volna a ruháját - forgatta a szemét, majd egy szempillantás alatt Elena mellett termett, és letérdelt mellé.
- És azt is mondtam, hogy fésülködj meg - sóhajtott fel Caroline, Damon megszokott kócos hajával szemezve. Aztán feltűnt neki, hogy jelenléte felesleges, így végül kiosont a szobából, még ha odakintről diszkréten belehallgatott is a két vámpír beszélgetésébe.
- Félsz, Elena? - kérdezte Damon, inkább kíváncsian, mint dühösen.
- Igen - vallotta be a lány, szégyenében elfordulva Damon elől, hogy az ne láthassa az arcát.
- Hé, előlem nem kell elrejtőznöd - suttogta vigasztalóan a férfi, óvatosan visszafordítva Elena arcát. - Elvégre mitől félsz, csak összeházasodunk! - tette hozzá vigyorogva. Elena halkan felkacagott.
- Csak....
- Ne törődj semmivel, 'Lena. Nem számít, mik vagyunk, mi történt a múltban, mindezt azért csináljuk, mert együtt akarunk lenni és mert szeretjük egymást. A tiéd vagyok, ha van róla papírunk, ha nincs. Egyébként, azt szokták mondani annak, aki ideges, hogy csak képzelje el a közönséget ruha nélkül. 
- Téged is?
- Csak nyugodtan, bár attól tartok, akkor nem lesz itt esküvő...
- Oké. Meg fogom próbálni - ígérte meg Elena, immár mosolyogva. Elég volt pár szó Damontől, és minden a helyére került. 
- Találkozunk az oltárnál? - tudakolta Damon, miközben felállt Elena mellől.
- Miért is ne?
- De akkor valami csinosat vegyél fel, hogy megismerjelek majd - kacsintott a férfi, és egy utolsó mosoly kíséretében eltűnt az ajtó másik oldalán, amelyen keresztül Caroline is visszaérkezett egy pillanattal később.
- Nos? - vonta fel a szemöldökét. Elena vett egy mély levegőt, majd szélesen mosolyogva elindult kifelé, ahol már Jeremy várta.
- Férjhez megyek!

Elena mosolyogva nyitotta fel a szemét, mélyet szippantva a helység nyugodt, békés levegőjéből. Mellettük vidáman táncolt a tűz a kandallóban, romantikus félhomályt kölcsönözve a szobának. A lány óvatosan mocorogni kezdett, kényelmesebben pozícióba helyezve fejét, amely Damon ölében nyugodott. A férfi elmélyülten olvasott egy vastag könyvet, amelyet jobb kezében tartott, míg a ballal Elena hosszú, barna hajával játszadozott. Mérhetetlen nyugalom, egyetértés, és béke áradt a helységből, és a benne tartokódó párból.
- Min mosolyogsz? - érdeklődött Damon, lepillantva Elenára.
- Csak eszembe jutott a második esküvőnk. - Damon is elmosolyodott, félretéve a regényt, hogy másik kezét is szabadon használhassa.
- Megint a meztelen násznépre gondoltál, nem igaz?
- Valami olyasmi - felelte Elena, még mindig mosolyogva. - Emlékszem, milyen hirtelen kapott el a rettegés előtte..egyik pillanatról a másikra. Pedig korábban sosem éreztem magam kellemetlenül, ha emberek közé mentem.
- A helyedben én is rettegtem volna, ha egy visszavonult sorozatgyilkoshoz kellett volna feleségül mennem - jegyezte meg Damon nevetve.
- Nagyra értékelem a humorzékedet, Salvatore. Már majdnem elfelejtettem, hogy Hasfelmetsző Jack a férjem.
- Nem egészen, ugyanis Jack közel sem volt ilyen jóképű, mint én.
- Az egódnak lassan már egy saját állam fog kelleni - forgatta a szemét Elena. - Képzeld csak el, "Damon Salvatore egója", mint az USA ötvenkettedik állama.
- Szerintem nagyon jól hangzik - vigyorgott büszkén Damon.
- Oké, témaváltás, mielőtt még megtervezed az államod címerét - szólt közbe Elena, az oldalára fordulva. - Bonnie telefonált.
- Igen?
- Holnap hazajönnek, mert szünet van a főiskolán.
- Aha - summázta Damon, Elena arcát tanulmányozva, aki azzal volt elfoglalva, hogy köröket rajzoljon a férfi hatására. - De...biztos, hogy ez neked így jó?
- Hogy érted? - kérdezte csodálkozva Elena, úgy fordítva fejét, hogy találkozhasson tekintetük.
- Arra gondoltam, hogy nem bántad -e meg, hogy nem mentél főiskolára. Ott volt a lehetőség, te mégis visszautasítottad.
- Nem bántam meg - rázta a fejét a lány. - Ha elmentem volna, nem élvezhetném ezeket a békés pillanatokat veled. - Damon szája szélén egy halovány mosoly jelent meg, de tekintete komoly maradt.
- Csak nem akarom, hogy miattam lemaradj ilyen fontos dolgokról - magyarázta. - A főiskola, vagy később az egyetem szerves része az emberek életének, és tudom, te mennyire ragaszkodsz azokhoz a dolgokhoz, amelyektől embernek érzed magad...
- Igen, ez igaz, de én valószínűleg elég hosszú ideig élek majd, hogy később is pótolhassam ezt. Ha egy örökkévalóság áll előtted, akkor az idő valahogy elveszti a jelentőségét, bár ezt neked nem kell magyaráznom.
- És valóban ez az egyetlen oka, hogy se Szöszi, se te nem csaptatok bele a kolesz csodás világába? - akadékoskodott Damon.
- Nem - vallotta be Elena. - Őszintén szólva, nem akartam nem sokkal azután, hogy összeköltöztünk és összeházasodtunk rögtön elmenni, hogy aztán legjobb esetben két hetente lássalak.
- Ó, szóval rögtön azt gondoltad, hogy nem mennék veled, igaz? - vonta fel a szemöldökét a férfi.
- Miért, jöttél volna?
- Nem. Kizárt, hogy még egyszer egy büdös szobában, olcsó sörrel és dagadt professzorokkal töltsem a napom éveken keresztül.
- Na látod - horkant fel sértődötten Elena. - Ennyit a hatalmas szerelemről.
- Hé, nem kell rögtön magadra venni.... - kezdte Damon, de amikor látta, hogy Elena arcán egy sunyi mosoly  jelenik meg, rögtön megértette a helyzetet. - Megint azt akarod, hogy csöpögjek neked, igaz?
- Inkább csak szeretem, amikor érzelmes vagy.
- Ne haragudj, de most inkább kihagynám.
- Damon... - kérlelte Elena, aki időközben felült, és miután kényelmesen elhelyezkedett Damon ölében, a nyaka köré fonta a karjait. - Kérlek.
- Nem.
- Légyszíves - könyörgött a lány.
- Na jó - sóhajtott fel Damon. - De csak azért, mert ilyen erőszakos vagy - tette hozzá, majd, pillanatnyi hatásszünet után újra megszólalt. - Szeretlek, Elena.
- Ez az! - ujjongott Elena, örömében a levegőbe bokszolva. Damon mosolyogva figyelte, és kénytelen volt belátni, mennyire imádni való volt ilyenkor a lány. Ezek voltak azok a pillanatok, amikor újra és újra beleszeretett.
- Khm...és? - Damon sokat mondóan megköszörülte a torkát, várva Elena válaszát.
- Igen? - tudakolta Elena ártatlanul.
- Esetleg válaszolhatnál valamit.
- Gondolod? Segíts már, mi lenne a frappáns válasz arra, ha valaki elmondja neked, hogy szeret? - Damon grimaszolt, várakozóan összefonva mellkasán karjait.
- Elena... - figyelmeztette a lányt.
- Várj, megvan! Köszönöm - jelentette ki vigyorogva Elena.
- Oké, te akartad - közölte Damon, majd előzetes bejelentés nélkül csikizni kezdte Elenát, aki nevetésbe fuló sikítások közepette próbált megmenekülni a kínzástól.
- Ne, Damon, hagyd abba...
- Feladod?
- Soha! - vágott vissza Elena, és kihasználva Damon egy szempillantásig tartó megtorpanását, kitépte magát a férfi kezei közül és menekülni kezdett.
- Na megállj csak - morogta, és rögtön utána vetette magát. Százötven év előnyének köszönhetően villámgyorsan be is hozta körbe-körbe szaladgáló feleségét, és rögtön magához is szorította, folytatva a csiklandozást.
- Feladod? - ismételte gonoszul, miközben kezei le-föl jártak Elena testét.
- Nem - nyögte az, észre sem véve, hogy időközben mindketten a földön kötöttek ki. Elena hiába próbálkozott, nem tudott többé kiszabadulni Damon vasmarkából, aki viszont úgy sem hagyta volna abba addig, amíg a sajt fülével nem hallja meg győzelmét.
- Add fel - suttogta Elena fülébe, aki majd' belefulladt a nevetésbe.
- Rendben, nyertél... - érkezett a felelet, mire Damon rögtön felfüggesztette az édes kínzást, aljasul vigyorgva az alatta fekvő lányra. Mielőtt azonban az bármit felelhetett volna, kitárult a bejárati ajtó.
- Na ne! - hallatszott Caroline felháborodott kiáltása az ajtó másik oldaláról. - Egyszerűen nem bírom elhinni, hogy ti ketten nem bírjátok levenni a kezeiteket egymásról! - Damon felemelte a fejét, egy gyilkos kifejezéssel az arcán meredve az előtte álló szőke vámpírlányra. Elena ellenben visszahanyatlott a földre, szégyenében a kezeibe temetve az arcát.
- Te pedig nem tudsz kopogni, Paris Hilton? Különben is, fölöslegesen stresszelsz, mindketten fel vagyunk öltözve - vetette oda a férfi, miközben feltápászkódott, felhúzva magával Elenát is.
- Bocsi - sajnálkozott Elena. - Pedig most valóban nem történt semmi - tette hozzá gyorsan, kisimítva összegyűrődött ruháit.
- Nos, Barbie, világosíts fel kérlek: most éppen miért rontottál be a házamba?
- A nevem még mindig Caroline, Damon - javította ki sóhajtva Care, aki kezdett egészen hozzászokni ahhoz, hogy az idősebb Salvatore soha nem fogja megtanulni a nevét. - Egyébként pedig, nem egyedül jöttem.
- Várj, hadd találjam ki - vágott közbe izgatottan Damon. - Elhoztad magaddal Klaust is, pórázon! - Alig mondta ki, Elena bal könyöke máris az oldalában landolt. - Hé, ne verekedj!
- A férjed minden bizonnyal pályát tévesztett - fordult Caroline Elena felé, elengedve a füle mellett Damon megjegyzését. - Szóval, Elena, hoztam neked valakit.
- Valakit? - vonta fel értetlenül szemöldökét amaz.
- Meglepetés! - jelent meg hirtelen az ajtóban Bonnie, vigyorogva Elena nyakába vetve magát.
- Úristen, Bonnie! - kiáltott fel Elena, boldogan ölelve meg barátnőjét. - Hogyhogy korábban jöttél?
- Hamarabb letudtam az utolsó vizsgámat - vont vállat a boszokrány. - Így aztán úgy gondoltam, miért is ne?
- Úgy örülök, hogy itt vagy - sóhajtott fel Elena, még egyszer karjaiba zárva Bonnie-t. - Most pedig gyere be, mert mindent hallani akarok a főiskoláról - invitálta be a két lányt, jóformán figyelmen kívül hagyva Damon jelenlétét.
- Ha tökéletes megérzéseim nem csalnak, ki vagyok dobva, ugye? - kérdezte, közönyösen nekidőlve a nappali ajtókeretének.
- Maradjunk annyiban, hogy kapsz egy kis szabadidőt - javította ki Elena, miközben odasétált hozzá.
- Szóval ki vagyok dobva - konstatálta a férfi, csalódottan lebbiggyesztve ajkait.
- Ne csináld, mert a végén még megsajnállak - figyelmeztette a lány, Damon nyaka köré fonva karjait.
- Ó, ne aggódj miattam, már úgy is olyan régen nem iszogattam magányosan a Grillben. Kész tragédia, hogy senki sem éli fel a whisky készletüket.
- Csak fogadd el a tényt, Damon, hogy fölösleges vagy - szólt oda Caroline, gonoszul vigyorogva.
- Szerintem búcsúzz el Barbie-tól, mert többet nem látod - suttogta Elena fülébe Damon, miközben lefejtve magáról felesége kezeit az ajtó felé kezdett hátrálni.
- Búcsúcsók? - kiáltott utána Elena. Damon megfordult, és egy ravasz mosoly kíséretében ennyit mondtott:
- Nem érdemelte ki, Mrs. Salvatore. - Azzal egy utolsó kacsintás után eltűnt az éjszakában.

XOXO

- Ne haragudj, Jenna, tíz perc és ott vagyok - mentegetőzött Logan, miközben kisietett a Grillből. 
- Semmi gond, csak én úgy emlékszem, nyolcra beszéltük meg - szólalt meg Jenna hangja a telefon másik oldalán.
- Igen, igazad van. Mindjárt ott vagyok - ígérte a férfi, majd megszakította a hívást. Gyorsan a kocsijához sietett, de éppen, mikor a kulcsot a zárba illesztette, megszólalt egy hang háta mögött.
- Helló, Logan. - A szőke férfi meglepetten pördült meg, hogy egy önelégülten mosolygó Stefannal nézhessen szembe.
- Stefan? - kérdezte, gyanakodva méregetve a fiatalabbik Salvatore testvért.
- Személyesen - biccentett az, lezserül a mögötte parkoló autónak dőlve.
- Na és, hogy kerülsz ide? - érdeklődött feszengve Logan, amikor látta, hogy a férfi nem véletlenül bukkant fel mellette. Akart tőle valamit, ráadásul ismerve a belső pszichopata énjét, nem biztos, hogy jó szándékkal.
- Itt lakom - érkezett a felelet. Logan gyorsan bólintott, egyre gyanakvóbban pislogva Stefanra, aki továbbra is szégyentelenül, ugyanazzal a pimasz félmosollyal fürkészve a másik vámpír arcát.
- Hát, üdv újra itt, Stefan. Ne haragudj, de most mennem kell - sajnálkozott, és már nyitotta volna ki a kocsija ajtaját, amikor megérezte Stefan kezét a vállán.
- Én a helyedben nem sietnék annyira - mondta nyugodtan, mire Logan az arcára erőltetett egy gunyoros mosolyt és visszafordult felé.
- Mit akarsz tőlem? - kérdezte, kihívóan összefonva karjait mellkasán.
- Ugyan mi akarnék? - vonta meg a vállát Stefan, s hangja telis-tele volt azzal a csípős gúnnyal, ami csak Stefan sajtátja lehet. - Végül is nincsenek sötét titkaid, ugye? - Logan összevonta a szemöldökét, miközben egyre csak állta Stefan zöld szemének átható pillantását.
- Megismétlem, Salvatore. Mit akarsz tőlem?
- Hé, nem kell ilyen modortalannak lenni. Gondoltam, elbeszélgethetnénk egy kicsit, tudod, mint haver a haverral.
- Elbeszélgetni?! - nevetett fel Logan. - Nézd, Stefan, fölöslegesen játszod az eszedet. Mondd meg, miért zavarsz, és aztán tűnj el.
- Szeretsz keménykedni, igaz -e? - mosolyodott el Stefan, továbbra is megőrizve pimasz nyugalmát. - Bár, ha jobban belegondolok, nem is vagy te olyan kemény legény, mint amilyennek mutatod magad.
- Na jól van, én ezt meguntam - jelentette ki Logan fásultan. - Jó éjszakát - köszönt el, újra megkísérelve Stefan faképnél hagyását, azonban ezúttal sem sikerült.
- Tudom minden egyes titkodat - szólt utána Stefan, amolyan kávéházi hangnemben.
- Miről beszélsz? - fordult vissza Logan, de hangja már sokkal fenyegetőbb volt, mint az előbb.
- Jól hallottad. Tudom, miért jöttél ide, tudom ki küldött, és hogy mit kellett volna végrehajtanod...csak azt nem tudom, miért nem vitted még mindig véghez - morfondírozott Stefan, elgondolkodva billentve oldalra a fejét.
- Fogalmam sincs, miről beszélsz - vágta rá Logan, egy lépéssel közelebb kerülve Stefanhoz.
- Akkor most melyikünk játsza az eszét? Ugyanis te, Logan, pontosan tudod miről beszélek, és a kicsi szíved - bökött Logan mellkasára - retteg attól, amit megtudtam rólad, és nagyon meg van rémülve, hogy el találom mondani olyan embereknek, akik elől megpróbáltad eltitkolni.
- Vedd le rólam a kezed! - förmedt rá Logan. Szemei már vérben forogtak, s arca kezdett eltorzulni, s másodpercekre volt attól, hogy felvette volna ragadozó ábrázatát.
- Nem félek tőled - jelentette ki Stefan. Arcáról egyetlen századmásodperc erejéig sem fagyott le a kis, idegesítő mosoly.
- Pedig kéne - mennydörögte Logan, majd kezének egy villámgyors mozdulatával beverte Stefan fejével a mellettük parkoló kocsi ablakát. A vámpír fejéből dőlni kezdett a vér, és egy pillanat múlva átmenetileg ájultan rogyott a másik férfi lábai elé. Logan gyorsan körülnézett, tekintetével szemtanúk után kutatva, majd, amint tisztának minősítette a terepet, bepattant a volán mögé és elszáguldott a Grill parkolójából.

XOXO

- Ide az egész üveget - vetette oda Damon a pultosnak, aki engedelmesen odacsúsztatott neki egy üveg Jim Beamet. A férfi elégedetten húzta meg azt, élvezettel ízlelve a whisky tüzes aromáját, amint az végigégeti útját a nyelőcsövén. Páratlan érzés volt. Egy újabbat kortyolt, ezúttal hosszabban forgatva szájában az italt, lehúnyt szemmel élvezve az alkohol selymes cirógatását a szájpadlásánál.
Pár korty után inkább szünetet tartott, hogy végigmérje az őt körülvevő embertömeget, s habár ezúttal nem állt szándékában valami élőt vacsorázni, még mindig szeretett eljátszani a gondolattal, kit is választana prédájának.
- Nos, melyiket választottad?  - szólalt meg egy kimért, decens hang mellette. Damon csodálkozással vegyes gyanakvással forgatta meg a szemeit, mielőtt szembefordult volna a férfivel, aki a mellette lévő bárszéken helyezkedett el, kényelmesen könyökölve a pulton.
- Nahát, nahát - mosolyodott el. - A kedvenc ősi vérszívóm. Mi járatban erre, Elijah?
- Damon. Régen nem láttalak. Azonban tartok tőle, a viszontlátás nem éppen kellemes.
- Valóban? - vonta fel a szemöldökét Damon. - Mindenestre igyál egyet, mert az arckifejezésed alapján szükséged van egy kis alkoholra - ajánlotta fel társának a literes üveget.
- Köszönöm - biccentett Elijah, és engedelmesen belekortyolt a whiskybe.
- Szóval, hiányzott a kisvárosi szappanopera legújabb évada? - érdeklődött Damon, miután visszakapta az üveget.
- Nem éppen. A kényszer hozott ide. - Damon egy bólintással jelezte felé, hogy folytassa, mert ő maga túlságosan is el volt foglalva azzal, hogy minél hamarabb magában tudja az ital utolsó cseppjét is. - Az öcséd viselkedése nagyon is szemet szúrt nem csak nekem, hanem más vámpíroknak is.
- Stefanra gondolsz? - kérdezte Damon közönyösen, mintha Elijah csak az időjárásról kérdezte volna. - Mert fogalmam sincs, hol van.
- Ó, én tudom - vetette ellen Elijah. - Nagyjából három héttel ezelőtt követte el az első gyilkosságot New Yorkban. Azóta körülbelül harminc halálesetet és további huszonöt eltűnt embert regisztráltak.
- Nagyszerű - dörmögte Damon. - És mit akarsz, mit tegyek vele? Küldjem vámpír-rehabra? Nem mellesleg, azóta nem beszéltem vele, hogy sokadjára meg akart ölni engem is és Elenát is, kis időn belül.
- Találd meg - javasolta Elijah. - Mielőtt egy újabb vadász felfigyel rá.
- Vadász?
- Nem kizárt, hogy több olyan teremtmény is van, mint Connor Jordan.
- Honnan tudsz Connorról? - tudakolta Damon meglepetten.
- Ugyan, Damon, igazán tudhatnád, milyen gyorsan terjednek az információk a világunkban - vonta meg a vállát az ős. - Nem mellesleg, nem ő volt az első ilyen vadász. Még évszázadokkal ezelőtt, apám boszorkányai előszeretettel átkoztak meg egyszerű embereket, akiket démonok szálltak meg. Árnyékvadászoknak hívtuk őket, és az volt a feladatuk, hogy elpusztítsák a vámpírokat. Ugyanakkor köztük egyetlen olyan sem volt, mint Connor, akit egyfajta védelmi vonal védett. De erős ellenfelek voltak, és nehezen legyőzhetőek. Sok vámpír vált az áldozatukká.
- És végül hogyan tüntettétek el őket véglegesen?
- Egyrészt, nem voltak sokan. Tizenöt-húszan, amelyek közül némelyiket meg tudtunk ölni. A végén viszont az öcsém, Kol rájött, hogy a boszorkányt kell elpusztítani, aki teremtette őket. Így, amint rátaláltunk, és megöltük, az összes megmaradt vadász is vele együtt halt - magyarázta Elijah.
- Értem. Viszont ha jól hallottam, ezek nem voltak olyan veszélyesek, mint Connor - summázta Damon. - És te pedig attól tartasz, hogy több hozzá hasonló szörnyike van, ugye?
- Többé-kevésbé. Továbbá, nem igazán díjaznám, ha Stefan felhívná ránk a figyelmet. Éppen ezért le kell állnia.
- Nézd, Elijah, értékelem az aggodalmadat, de én és Steffie most nem vagyunk éppen beszélőviszonyban. Tudod, pszichopata vámpírok nem igazán lógnak bele az ingerküszöbömbe. Sőt, mivel meg akart ölni engem és a nőt, akit szeretek, jogomban áll megsértődni.
- Olyan gyerekes tudsz lenni néha, Damon - csóválta a fejét nevetve Elijah. - Figyelj, én nem azt kérem, hogy bocsáss meg neki, hanem azt, hogy segíts nekem leállítani Stefant. Ezzel nem csak őt mented meg a veszélytől, hanem saját magadat és a barátnődet is.
- Feleség - javította ki Damon. Elijah meglepetten vonta fel a szemöldökét.
- Feleség? Bekötötték a fejed, Salvatore?
- Talán kifogásod van ellene?
- Szó se róla, sőt, gratulálok nektek - mosolyodott el az ős. - Akkor meg pláne fontos neked Elena biztonsága. Nem kérek másd, mint azt, hogy amint visszatér ide, tegyél róla, hogy nem szerepelnek újabb mészárlások az újságok címlapján.
- Ezt mégis hogyan képzelted? - gúnyolódott Damon. - Állítsam egy sarokba? Vagy fenekeljem el?
- Tudod te azt jól.
- Különben is, honnan gondolod, hogy bármikot visszatér ide a közeljövőben?
- Onnan, hogy a tartózkodási helyei egyre közelebb esnek Mystic Fallshoz - mondta Elijah. - Megígérem, én magam is rajta leszek. Eddig is tehettem volna, de eléggé el voltam foglalva újabb vadászok és egy boszorkány felkutatásával.
- Nem fog hallgatni rám - motyogta Damon.
- A testvéred. Ha valaki, te tudsz hatni rá, akár pszichésen, akár fizikaliag.
- Melyik részét nem értetted annak, hogy meg akart ölni?
- Sok sikert, Damon! - búcsúzott Elijah, elengedve a füle mellett a férfi megjegyzését. - Ha kellek, tudod, hol találsz meg - tette hozzá, majd megveregette Damon hátát és kisétált a bárból.
Damon dühösen felmordult, majd egy sóhajtással kezeibe temette az arcát.
Basszus.


XOXO

- És ez nem furcsa neked, Bonnie? Mármint, a nap nagy részét Rebekah-val kell töltened, és ez nem úgy hangzik, mint a lottóötös - vetette fel Caroline. A lányok Damon és Elena frissen felújított "lakosztályának" hálószobájában ültek, egy nagy tál pattogatott kukorica társaságban.
- Először én is így gondoltam, - felelte a boszorkány - de meglepetést okozott. Egész oké.
- Na és ő meg Matt?
- Őszintén? Fogalmam sincs. Jelenleg szerintem még nincs köztük semmi, de ki tudja? Eléggé egymásba szoktak bonyolódni egy-egy buliban.
- Szerintem lehet abban valami, hogy Rebekah megváltozott - szólt közbe Elena Elena. - Az utóbbi időben nem akart se megölni, se megigézni, sőt, segített megölni Connort is.
- És eljött Tyler temetésére - szúrta közbe Caroline.
- Amikor először megkérdeztem Mattet, hogy ugyan minek csatlakozik hozzánk Rebekah, akkor azt válaszolta, hogy szegénynek még sosem volt lehetősége arra, hogy főiskolára járjon - mesélte Bonnie.
- Nekem pedig azt, hogy hálás neki, amiért segített neki bejutni úgy, hogy jóval a határidő lejárta után jelentkezett - tette hozzá Caroline. - De az is lehet, hogy Rebekah bedobta magát és felpezsdítette Matt barátunk éjszakáit, már ha értitek, mire gondolok...
- Caroline!
- Oké, őket kiveséztük, következő téma - javasolta Elena.
- Helyes, úgyis akartam kérdezni tőled valamit, Caroline - szólalt meg Bonnie. - Mi van közted és Klaus között?
- Bele a közepébe - motyogta Elena, csak úgy magának.
- Hé, közülünk, legalább is azt hittem, én vagyok a nagyszájú, és te vagy a diszkrét - kiáltott fel Care.
- Most mi baj van azzal, hogy tudni akarom, mi folyik legjobb barátnőm életében? Különben is, csak annyit tudtam meg a sejtelmes telefonhívásodból nagyjából két héttel ezelőtt, hogy találkoztál Klausszal és valami olyat tettél, amit lehet, hogy nem kellett volna.
- Ez is igaz, végül is...
- Caroline, mondd el nyugodtan. Nem szégyen - noszogatta Elena is.
- Oké - sóhajtott fel a szőke lány, majd egy újabb mély levegő után folytatta. - Az egyik este véletlenül összefutottam vele, amikor jöttem el a Grillből. Megszólított, beszélgettünk, aztán hirtelen rámjött az elmebaj és megcsókoltam.
- Micsoda? - tátotta száját Bonnie, akinek szó szerint leesett az álla meglepetésében. - Visszacsókolt?
- Igen.
- És aztán mi történt?
- Elrohantam, természetesen - válaszolta Caroline, mintha a felelet teljesen magától értetődő lenne.
- De mielőtt elrohant volna, még hozzátette, hogy most mindenképpen mennie el, mert odaég a csirke - nevetett Elena.
- Caroline Forbes, te hülye vagy - közölte Bonnie.
- Tudom, és ez olyan ciki! - értett egyet Care, szégyenlősen kezeibe temetve az arcát.
- És azóta beszéltél vele?
- Aha.
- Na és? - kiváncsiskodott a másik két lány.
- Azt mondtam, hogy legyünk barátok, az jó alap. Vagy valami ilyesmi.
- Az jó alap? - vonta fel a szemöldökét Elena. - Tényleg ezt mondtad neki?
- Nagyon gáz?
- Nem annyira - legyintett Bonnie. - Ennél rosszabb is lehetett volna.
- Egy csőttömeg vagyok - állapította meg Caroline.
- Dehogy vagy az - vigasztalata Elena. - Csak még nem beszélsz rosszfiúul.
- Hogyan nem beszélek?
- Arra céloztam, hogy fogalmad sincs, hogyan kezeld az olyanokat, mint Klaus - magyarázta a lány. - Szerintem hagyd, hogy most ő kezdeményezzen. Abból, hogy megcsókoltad, valószínűleg megértette, hogy nem közömbös számodra. Innen bízd rá, mert egyrészt lesz időd kitalálni, mit akarsz tőle valójában, sőt, még ki is hátrálhatsz belőle, ha akarsz.
- Nem hangzik rosszul - bólintott Caroline. - Őszintén szólva, továbbra sem tudom, mit érzek iránta. A lényem egyik része irtózik tőle, a másik viszont nagyon is vonzódik hozzá.
- Én is ugyanígy voltam Damonnel, és nézd meg, a végén hol kötöttem ki - viszonozta Elena, mosolyogva paskolva meg a széles hitvesi ágyat. - Csak adj időt ennek az egésznek, hogy kibontakozzon, és hidd el, rá fogsz jönni mindenre, amit most nem tudsz hová tenni.
- Köszönöm, csajok! - vigyorodott el elérzekenyülve Caroline, egy csoportos ölelés reményében tárva szét karjait.
- Tényleg, van valami, amit meg akartam mutatni nektek! - pattant fel Bonnie, miután elváltak. Elena és Caroline kíváncsian figyelte, ahogy Bonnie három papírost húz ki a táskájából. - Ezt figyeljétek - mondta, mindkét lány kezébe nyomva egyet-egyet a papírokból.
- Anyám, ez egy repülőjegy! - sikított fel Caroline.
- Ráadásul Las Vegasba! - állapította meg Elena, miután megnézte magának a jegyet.
- Pontosan - bólintott elégedetten Bonnie. - Csak mi hárman, most hétvégén, egy ötcsillagos hotelben.
- Úristen, úristen, úristen, Bonnie, isten vagy! - vetette magát barátnője nyakába Care. - És mégis honnan jött az ötlet?
- Apám átutalt annyi pénzt a számlámra, amit szükségesnek tartott a főiskolai kiadásokra, és ha nem tévedek, egy nullával elnézte az összeget.
- Mázlista.
- Pontosan! Ezért jó ötletnek tűnt a legjobb barátnőimmel megosztani a fölösleget, hiszen úgyis hatéves korunk óta terveztük ezt az utat.
- Bonnie, ez egyszerűen csodálatos! - ujjongott Elena.
- Ja, és első osztályon fogunk utazni, drága pezsgőt iszunk majd, és három napig úgy viselkedünk, mint a milliomosok!
- Alig várom! - örömködött Caroline, fel-alá pattogva ültében.
- Akkor, holnapután irány Las Vegas!

3. rész >>

A következő rész tartalmából...
Elena, Caroline és Bonnie Las Vegasba repülnek, hogy egy közös csajos hétvége keretében kiszórakozzák magukat. Azonban a kártyaasztal mellett feltűnik egy váratlan vendég, aki zavaró tényeket közöl a lányokkal. Eközben Damon saját keresésbe kezd az árnyékvadászokkal kapcsolatban, amikor is rábukkan egy könyvre, egy furcsa jellel a borítóján. Stefan pedig megzsarolja Logant, és megpróbálja rávenni, hogy az segítsen neki egy bizonyos könyv megtalálásban, vagy megszellőzteti féltve őrzött titkait.

Na, csak összejött ez a fejezet is, a maga 4200 szavával. Remélem, tetszett, és nagyon kíváncsi vagyok, szerintetek mi minden vár ránk a következőkben. Például, mit titkolhat Logan? A véleményeteknek ezúttal is nagyon örülök :)

15 comments:

  1. Imádom olvasni a Végzetet természetesen ezt a részt is imádtam Damon és Elena nagyon aranyosak a sorozatban is lehetne több ilyen Delena jelenet vagy talán beálhatnál Julie Plec mellé : szerintem növekedne a TVD nézettsége :) nagyon tetszik a humorod most is sikerült megnevetettned emelett nagyon izgalmas a story nem tudom mi fog kisülni ebbõl de már kiváncsian várom :)
    Hanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Hanna! :) Örülök, hogy tetszett a rész. Jó is lenne, ha Julie Plec mellett dolgozhatnék, hiszen nemcsak milliomos lennék pillanatok alatt, de még Ian Somerhalderrel is találkozhatnék :D Jó is lenne!
      Várlak vissza a következőre!

      Delete
  2. Istennőm!
    Jahhj öröm volt olvasni, de komolyan! nagyon élveztem mint mindig. Nagyon kíváncsi vagyok mi lehet Logan titka, amit Stefan tud... Nagyon örültem Elijah-nak, és kíváncsi leszek a csajok Las Vegas-i útjára. Összességében ez a rész a lazább részek közé tartozott, de pont ettől volt olyan fantasztikus!
    Nagyon várom már a következőt is!

    U.I.: Meg akarom tőled kérdezni, hogy a saját írásomat el e küldhetem neked mailben véleményezésre?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! Örülök, hogy tetszett! Valóban, ez tényleg egy lazább rész volt, de már a könnyedség vége felé járunk. Sőt, megígérhetem, hogy ez az évad sokkal drámaibb lesz, mint az előző kettő összesen.
      Egyébként meg nagyon szívesen elolvasom az írásaidat! A címem megtalálod a Rólunk menüpont alatt. Ha a saját mail címemre küldöd, nagyobb az esélye, hogy hamarabb válaszolok :)

      Delete
  3. Szuper rész lett. A múlt sajna mindig visszaüt most Logan-en van a sor. Elijah a legjobb ős az összes közül, érdekes módon tudja motiválni az embereket, érdekes lesz nézni a közös munkálkodásukat Damonnal, lehet többet kéne szerepelnie Elijahnak. A lányok Las Vegas-i útja biztos érdekes lesz főleg, hogy Johanna is leugrott Vegasba.
    Alig várom a következőt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Zoltán! Örülök, hogy bejött! Aminek meg még inkább az az, hogy eddig egyedül te vetted észre, hogy Johanna is Vegasba utazott. Senkinek nem tűnt fel :)
      Elijah ebben az évadban talán többet szerepel majd, ugyanis van egy kis szál, amit neki szánok.

      Delete
  4. én is csatlakozom ez előttem kommentelőkhöz nagyon tetszett ez a rész és várom a következőt

    ReplyDelete
  5. Nagyon örvendtem ama döntésednek, hogy nem hagyod abba az irást, de akkor örvendtem a legeslegjobban amikor megláttam, az új fejezet. Az elolvasása után, valahogy a helyére kerültek a dolgok, a hézagok is feltelitődtek. Nagyon tetszett az új rész, és amint a mellékelt ábra is mutatja a humorod és a szived is a helyén. Túl simán ment volna ha Damonnak tényleg lett volna egy barátja, Logan mi a szöszt titkol, jobb ha kipakol a csapatnak. A lányok kirándulása is érdekes lesz, amúgy jó, hogy felbukkant Elijah. Talán egy kicsit nyugottabb a vérmérseklete mint Klausnak. Türelmetlenül várom az újabb részeket, szenzációs iró vagy. Gratulálok. :):):)
    U.I.
    A kisbaba dolgot átgondolnád?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helló Maresz :) Örülök, hogy örülsz, és annak is, hogy az új fejezet elnyerte a tetszésedet. Ha jól látom, többé-kevésbé már temeted Logant, de hamarosan úgy is kiderül, hogy mi az, amit titkol. Új rész hamarosan!

      Delete
  6. Hűűű...ha! *.* Először majdnem nekiálltam kimásolni azokat a mondatokat, amin hangosan felnevettem vagy szétfolytam a cukiságától, de aztán hamar rájöttem, hogy felesleges lenne kimásolni minden második mondatot. Ugyanis ez egy extraszuper rész volt. Jót tettek neked az elmúlt napok, vagy csupán ez egy ilyen rész volt, mindenesetre nem csak hogy izgi, és aranyos és vicces, de még egy jó ötletet is adtál! "Egyébként, azt szokták mondani annak, aki ideges, hogy csak képzelje el a közönséget ruha nélkül. " Ezt még sosem hallottam senkitől, de mostantól tuti alkalmazni fogom!! o.O (Állandóan lámpalázam van, ha 5-10embernél több áll előttem, és engem figyelnek...:$ xD De lehet mondtam már :) :$ )
    Damon és Elena az elején annyira....aww....főleg a legutsó TVD rész után (most néztem még csak meg), ez nagyon kellett. De minden nagyon szuper lett. Mostanában inkább az Összetörve kapcsán komizhattam, h remekül szórakoztam és nevetgéltem, de most itt is!!! ;DD Komolyan csodás. :)
    És ELIJAH *.* Hell yeah. Imádom ^^
    Ui,: Bocsi, h ennyit írtam, de nem lehetett kevesebbet, sőt... Csak hogy tudd, ez még az átlagosan királynál is fantasztikusabb volt. :) És kivin várom LA-t! :D (Egyedül az szívás, h - akár a soriban - Elena szórakozik, míg Damon kutat és figyel.... :/ :)) de ettől még édesebb lesz...)
    Uui.: Klaroline! :D Odaég a csirke! (és nem a kacsa ;P ) :DDD
    uuui.: see u today :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még nem hallottad, hogy meztelenül kell elképzelni a közönséget? Na, legalább most már tudod. Örülök, hogy tetszett, és hogy szórakoztatónak találtad. Ja, és még mindig nem LA! :D
      A kacsás poént viszont nem értem. Esetleg elmagyarázhatnád :)

      Delete
    2. A kacsásat nem érted? Sulyok?! :D Hajdúszobi. Rémlik? ;)
      Tudooom, tudom , nem LA. :D Nem tom miért azt írtam, de a lényeg, hogy tudod, mire gondoltam... :)
      Hétfőn németen tuti meztelenre vetkőztetem a tekintetemmel az osztály felét...xD :$$

      Delete
  7. Ez egy isteni rész lett, volt benne minden ami kellett+Elijah. Amúgy Elijah jól feladta a feladatott Damonak, biztos nem fog unatkozni egy jó ideig. Logan, hát a fagyi vissza nyal vagy az ő esetében a múlt, bár Stefnek nem ártana egy agymosás valamelyik ős részéről(mint az x-men2-ben a prof farkasnak:Elintézem, hogy 2 éves kislánynak higgye magát). Lányok kiugranak Vegasba érdekes dolgok fognak történni tippem szerint.
    Alig várom a következőt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! :) Örülök, hogy tetszett (az isteni jelző nagyon tetszik!). Haha, majd csinálunk egy spin-off sorozatot, amelyikben Stefant az X-men-be teleportálják!
      Hamarosan jön a következő.

      Delete

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.