Tuesday, October 1, 2013

Végzet - A második évad összefoglalója

A Végzet harmadik évad előtt íme egy rövidke áttekintés, avagy a Végzet előző évadában....

A természet az egyensúly felborításának áraként büntetést mér Elenára és Mystic Falls természetfeletti lakóira: Jennának, aki békére lelt a túlvilágon, vissza kell térnie vámpírként az élők sorába. Bűntudata súlyától összeroppanva Elenának feltett szándékában áll véget vetni életének és porrá égni a napon, azonban Damon, aki jókor van jó helyen, még idejében meg tudja győzni arról, hogy van értelme az életének.

Mi több, Damon rászánja magát élet nagy lépésére, és az érettségi ünnepély után megkéri Elena kezét, aki természetesen igent mond neki. De az esküvő ellenben nagyon sokáig álom marad.

Megismerkedünk Rebekah legelső szerelmével, a halottnak vélt Logannel, aki a szőke ős helyett immár Jenna iránt tanúsít gyengédebb érzelmeket.

Stefan eközben egyre több és több üzenetet kap ismeretlen zaklatójától, aki elvezeti őt Connor Jordanhoz, a vámpírvadászhoz, akit egyetlen vámpír sem tudott még legyőzni. Az ifjabb Salvatore alkut ajánl neki, amelyben Connor megígéri neki, hogy Elenán kívül az összes vámpír és hibrid a keze által fog meghalni Mystic Fallsban. Stefan feltett szándéka személyesen végezni bátyjával, azonban azon a végzetes éjszakán semmi sem úgy alakul, ahogy azt eltervezték. Azt gondolva, hogy Damon az, Stefan Tylert öli meg egy fehér tölgy golyóval, aki Caroline karjai közt hal meg.
Ezután Damon megöli Connort, miután Elena különleges képességének köszönhetően bejut a vadász fejébe, és megtudja, hogy a férfit szellemek szállták meg. Stefan rosszul időzít, így mire visszaérkezik a helyszínre, már csak Connor holttestét találja meg.

Azonban nem adja fel, hogy visszaszerezze Elenát, ezért egyre elkeseredettebb harcba kezd, oldalán a továbbra is ismeretlen üzenetíróval. Eközben Damon elméjébe is behatol valaki, és megpróbálja rávenni, hogy hagyja el Elenát. Szerencsére a lány még időben megtalálja a megoldást, és megszabadítja Damont a kényszertől.

Ugyanakkor Stefan egy véletlennek köszönhetően megkaparintja Elena telefonját, és sokként éri a felismerés, amikor rájön, hogy végig Elena küldte neki az üzeneteket. Bosszút forralva rabolja el a lányt és zárja be a pincébe, de a vallatás során előidézi Elena sötét alteregóját, amely könnyűszerrel legyőzi őt. Elena gyilkos énjének feltett szándéka megölni Damont, aki azonban az utolsó pillanatban szintén előrukkol különleges képességével és bejutva menyasszonya fejébe megállítja, mielőtt az megölhetné őt.

Miután Stefan elmenekült, Damon és Elena kétségbeesetten keresi a megoldást az alteregó elpusztítására, tudva, hogy amennyiben azt nem sikerül kiiktatni, el kell válniuk egymástól. Elena végül rálel a megoldásra, és megkéri Damont, hogy az elméjén keresztül ölje meg a másik énjét. Damon, ha nehezen is, de véghezviszi a feladatot, s ezzel egy időre úgy tűnik, megszabadultak a veszélytől.

Az évad végén a két szerelmes egy spontán ötlettől vezérelve, egy titkos, romantikus szertartáson összeházasodik, míg Stefan végre szembesül azzal a valakivel, aki egészen idáig mozgatta a szálakat.

No comments:

Post a Comment

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.