Thursday, October 10, 2013

Részletek az 1. fejezetből

Holnap kezdődik a Végzet új évada! Ki várja már? Addig is, ameddig vártok, hoztam nektek két részletecskét az első részből, amely a "Hosszú, forró nyár" nevet viseli. 

"Két és fél hét telt el azóta, hogy Elena és Damon elhagyta Mystic Fallst. Mielőtt elmentek volna, Elena mindössze annyit osztott meg a barátnőivel és Jennával, hogy időre van szükségük Stefan akciója után, ezért úgy döntöttek, hogy eltöltenek pár napot Damon tóparti házában. Aztán a pár napból majdnem három hét lesz, és a két szerelmes nem adott életjelet magáról. Amikor végül rávették magukat, hogy visszatérjenek, Caroline volt a legelső, akivel összefutottak a Salvatore házban. Damon, amint meglátta a lányt, vigyorogva kifordult a házból, mindössze annyit mondva, hogy sürgős dolga akadt, és majd visszajött. Így magára hagyta Elenát, tudva, hogy Caroline úgy is kiszedi belőle nemcsak az esküvő tényét, hanem az összes részletét nagyjából három percen belül.
- Úristen, de hiányoztál! - kiáltott fel Caroline. Amint meglátta Elenát, nekirontott, hogy szokása szerint a lehető legszorosabban megölelje barátnőjét, aki igyekezett viszonozni a kellemes fogadtatást.
- Elena Gilbert, hol a fenében voltatok ilyen sokáig? Azt hittem már megszöktetek a Bahamákra, vagy nem is tudom, hová... - Caroline egyre csak beszélt, ezért alig jutott el a füléig Elena halk korrekciója még a mondat elején.
- Ne haragudj, túl sokat beszélek, nem is hagylak szóhoz jutni...
- Csak a szokásos - vont vállat nevetve Elena, miközben ledobta magát a kanapéra.
- Szóval, mit is mondtál az előbb? - kérdezte Caroline,
- Csak azt, hogy Salvatore - ismételte Elena, megpróbálva elrejteni az előkívánkozó óriási vigyort. Ameddig lehetett, megpróbálta megtartani látszólag közömbös arckifejezést, habár ő maga is tudta, hogy nem fogja sokáig bírni. A szőke lány összevonta a szemöldökét, egy kukkot sem értve abból, amit Elena mondott.
- Öhm...oké, tudom, hogy hívják Damont, de ez most hogy jött ide? - Elena felnevetett látva Caroline tanácstalan, mi több, értetlen arckifejezését.
- Semmi, csak kijavítottalak.
- De miért? - tárta szét a kezét Caroline. Újabb nevetés tört fel Elenából, akiszinte látni vélte, ahogy forognak a kerekek barátnője agyában.
- Úgy kezdted, hogy Elena Gilbert, hol a fenében voltatok...és erre mondtam, hogy Salvatore."

"- Ti ketten nem vagytok normálisak! - jegyezte meg Caroline a szemét forgatva. Damon viszont csak egy elégedett mosolyra húzta a száját, miközben a derekánál fogva közelebb vonta magához Elenát.
- Köszönjük a bókot, Barbie - vigyorgott. - Most pedig, ha megbocsátanál, folytatnánk, amiben megzavartál minket - tette hozzá. Caroline elfintorodott, nem akarva belebocsátkozni a részletekbe, amit Damon jelnek vett, hogy már húzhatja is Elenát a lépcső irányába, azonban a lány ezúttal nem követte, hanem játékosan odébb lökte.
- Ne haragudj - szabadkozott, még egyszer vállon bokszolva Damont, aki egyre csak megpróbálta újra behálózni őt. - Esküszöm, ma még nem ivott semmit. De kérlek, ne haragudj, hanem mondd el, miért jöttél.
- Elena, igazán nem akartam zavarni, szóval mi lenne, ha én elmennék, ti meg visszamentek hemperegni, mintha mi sem történt volna? - javasolta Caroline, összefonva karjait mellkasán.
- Mmmm, ebben egyet kell értenem Szöszivel - helyeselt Damon, ravaszul, hátulról átölelve Elenát, és már hozzá is látott, hogy apró csókokat hintsen el a nyakán. Ellenben Elena, akármennyire élvezte is kényeztetését, megint ellenállt, és lefejtette magáról Damon kezeit.
- Nem, Caroline és én tartunk egy csajos órát, te pedig, Mr. Bőrébe-Nem-Férő, elfoglalod magad - közölte ellentmondást nem tűrően.
- Öhm, Elena, mit szólnál ahhoz, ha előbb felöltöznél, és aztán beszélgetnénk? - vetette fel Care, Elena enyhén szólva lenge öltözetére célozva.
- Persze, persze! - csapott a homlokára Elena, s mielőtt Damon követhette volna, visszatartóan a férfi mellkasára tette a kezét. - Te pedig itt maradsz, és szórakoztatod Caroline-t - tette hozzá, ellentmondást nem tűrően, majd eltűnt a lépcsőfordulóban. A szőke vámpírlány sóhajtva lerogyott egy fotelba, és figyelte, ahogy Damon odabattyog az italos kocsihoz, és tölt magának egy pohár whiskyt.
- Hát Damon, ahogy elnézem, igazi papucsférj lett belőled - állapította meg, mely megjegyzésért cserébe egy gyilkos pillantást érdemelt ki a férfitől.
- Mondja az, aki bizonyítottan irányításmániában szenved - viszonozta Damon, egy nagyot kortyolva a kezében lévő likőrből.
- Hé, a kettő nem függ össze! - vágott vissza sértődötten Caroline.
- Fölöslegesen idegesíted magad, Barbie. Én speciel szeretem, ha egy nő szereti átvenni az irányítást...már ha érted mire gondolok.. - Damon ajkaira újra kiült az a jellegzetes, önelégült, arrogáns félmosoly.
- Remélem, nem akarod kiteregetni a hálószobatitkaitokat, mert akkor lelépek, mielőtt eljutnál az előjátékhoz.
- Te nem mész sehová, ellenben Damon fogja magát, és magunkra hagy bennünket egy kicsit - hallatszott Elena hangja, aki éppen akkor libbent le a lépcsőről, immár rendesen felöltözve.
- Nem lehetne esetleg szerepet cserélni? - suttogta könyörgőn Elena fülébe Damon, azonban a lány hajthatatlan maradt.
- Menj már, Damon! - forgatta a szemét Elena, és hátsó kijárat felé tolta Damont.
- Papucsférj! - kiáltott utána diadalmasan Caroline."

Tovább a részhez >>

2 comments:

  1. :DD Ez kész! :) Hatalmas. Annyira édesek! *.* És Damon hihetetlenül cuki. Alig várom! :))) <3

    ReplyDelete
  2. Hogy várjuk-e? Az nem is kérdés! Annyira édesek, tükön ülve várom már a délutánt,

    ReplyDelete

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.