Wednesday, June 1, 2016

A belső hang - Útmutató

Aloha, mindenki! Gondoltam, amíg várakoztok a jó kis érettségi miatt, megosztom veletek azt, amin mostanában (??) sokat dolgoztam: a legújabb történetem "bevezetőjét". Ez még nem egy rendes fejezet, csupán egy előzetes, afféle kedvcsináló - ha megtetszik, nemsokára itt lesz a lehetőség, hogy beleolvassatok! 

A belső hang: Útmutató




Elena Gilbert a nemzetközi popzene egyik legmeghatározóbb alakja: világszerte elismerik tehetségét, páratlan hangi adottságait, egyedi stílusát. Útját számtalan díj övezi, sőt, kiérdemelte a "XXI. század hangja" titulust is.

Damon Salvatore igazi frontember: arca, szíve, lelke, motorja népszerű pop-rock együttesének. A tetovált szívtipróért lányok és fiúk, nők és férfiak milliói őrülnek meg, zenei karrierjében pedig sikert sikerre halmoz.

Kettejük útja keresztezi egymást: mindketten igent mondanak a felkérésre, hogy feltörekvő, tehetséges reménységeket indítsanak el a zenei útvesztőben. De vajon rájön -e Damon, hogy Elena több, mint a hisztis díva a hatalmas hanggal, aminek a sajtó beállítja? És Elena ráeszmél -e, hogy Damon több, mint egy beképzelt, fanyar humorú rocksztár, akinek első blikkre tűnik?

Főbb szereplők:
Elena Gilbert
Damon Salvatore

Katherine Pierce
Alaric Saltzman
Tyler Lockwood
Enzo St. John

Niklaus Mikaelson
Jenna Sommers
Elijah, Kai...és még sokan mások

A történetről

Fontosnak érzem leszögezni, hogy a fanfiction részben egy igaz történeten alapszik, így tehát a szereplők is bizonyos mértékben valódi emberek mintájára vannak megformázva. Persze nagyon sok minden eltér az eredetitől, sőt, a történések nagy része az én kitalációm, de az alapgondolat, továbbá számtalan megszólalás, dialógus mind-mind megtörtént szituációk átírásai. Talán nem lesz nehéz beazonosítani, melyik fiktív karakter milyen valóságos emberre hajaz, de figyelem: azért az élő emberek és az én szereplőim között jelentős különbségek vannak.

Mire számítsatok akkor? Mivel igaz történetből indulunk ki, ezért a szereplők nagy része OOC lesz, tehát tulajdonságaik, viselkedésük, stílusok kisebb-nagyobb mértékben eltér attól, amit a CW sorozatában vagy az összes többi, általam írt sztorikban megszokhattatok. Mégis igyekeztem ötvözni a szereplőkben azt, ami a Vámpírnaplókban a sajátjuk, és amit a való életből lestem el azoktól, akikről mintáztam őket. A végeredmény tehát egy (remélhetőleg) érdekes keverék, egy eddig nem látott ábrázolása kedvenc szereplőinknek. Míg Damon rocksztárként szerintem könnyen elképzelhető, addig Elena például rengeteg olyan tulajdonsággal bír, amelyek, ha választani kell, inkább a sorozatbeli Katherine jellemzői. De két oka van, hogy nem Katherine kapta azt a szerepet, amit Elena: egyrészt, ez egy Delena sztori, tehát Katherine maximum másodhegedűs lehetett. Másrészt, egy olyan, egyébként nagyon fontos szerepet szántam neki, mint még soha, és nagyon izgatott vagyok, mi lesz róla a véleményetek. Más karakterek, mint például Klaus vagy Stefan, szintén új szerepkörben tűnnek föl majd - elsőre valószínűleg furcsa lesz, de szerintem nem árt, ha néha a megszokottól teljesen eltérő környezetben látjuk őket, nem?

Ami még nagyon-nagyon-nagyon fontos ebben a történetben, az a zene, hiszen az egész fanfiction középpontjában az áll. Minden egyes fejezetnek lesz egy, vagy akár több "saját dala". Az egész történet ezekre van felépítve, és minden egyes szám gondos válogatás eredményeként került a helyére. Még ha esetleg nem értitek, miről szólnak, érdemes belehallgatni az adott zeneszámokba, mert segíteni fognak teljes átélni a történetet.

Prológus - Valami véget ér, valami elkezdődik  >>

Nos, mit gondoltok? Érdemes lesz elolvasni? :)

4 comments:

  1. A régi tőrténetet nem áll szádékodba befejezni?

    ReplyDelete
  2. Nekem tetszik!
    Kíváncsian várom a folytatást :-D

    ReplyDelete
  3. Hexi Drága! Nagyon jó ismét hallani felőled, és izgatottan várom az új történetet. Mindig is szivesen olvastam volna egy zenei világban játszódó történetet Delenával a középpontban :D

    ReplyDelete
  4. Szia!
    Örülök hogy újra működik a blog,őszintén szólva nem gondoltam volna hogy valaha is új részeket olvashatok itt.Engem is lefoglalt az érettségi,szóval még nem olvastam el mindent de igyekszem :) De amit eddig olvastam tetszett :)

    ReplyDelete

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.